Sant Ram Singh Ji élettörténete

Sant Ram Singh JiSant Ram Singh Ji 1954. április 10-én született Indiában, Kharsenpur kis falujában.
Szülei öt évet töltöttek vezekléssel és imádkozással Istenhez, hogy szülessen gyermekük. Ezért már a korai éveiben Babának szólították. Egészen fiatal kora óta foglalkoztatta az élet és a halál körforgásából való szabadulás. Számos szent embert és spirituális utat megismert, és végezte az áhitatot.

20 éves volt, amikor Mumbaiban először elment Baba Somnath Ji satsangjára. Ettől kezdve minden nap részt vett a satsangokon, a nap minden órájában azzal kapcsolatos gondolatok kötötték le a tudatát. Bárhová nézett, Baba Somnath Ji-t látta bottal a kezében. Az éjszakái is áhitattal és vágyakozással teltek annak ellenére, hogy fizikai szinten még nem találkozott a Mesterrel.

4 hónap elteltével Baba Somnath Ji 1974. április 2-án beavatta a "Naan Dan"-ba.
Ezután Mestere ashramjában töltött hosszabb időt, ahol nagyon keményen dolgozott, éjjel, nappal igen fárasztó szolgálatot végzett.
1976 novemberében Mestere elhagyta a fizikai síkot, Ram Singh pedig, aki a Mesterétől való elválasztottság miatt állandóan szenvedett, további fél év éjjel és nappali sevázás után egy barlangba költözött meditálni. Kb. 4 hónap meditáció után elhagyta a barlangot, India számos helyére elvándorolt, látogatta a satsangokat, majd visszatért otthonába.
A legtöbb hétköznapi léleknek egy ilyen nehéz és fájdalommal teli életszakasz általában azt okozza, hogy visszatérnek a világi élethez, de azok a lelkek, akiket a Mindenható különleges feladattal küld e világra, sosem ragaszkodnak a világi dolgokhoz.

Egyre inkább elmélyült Isten szent neveinek gyakorlásában, amikor találkozott Sant Ajaib Singh Jivel. A vele való találkozás óriási erőt és segítséget jelentett számára küldetése folytatásában. Visszatért Baba Somnath ashramjába, és folytatta a szolgálatot.
1986-ban Sant Ajaib Singh Ji áldásával Gudellában egy 10 hektárnyi földterületen létrehozott egy ashramot, melyet Som-Ajaib (Ajaib Kegyelme) Ashramnak nevezett el .
Sant Ji spirituálisan és anyagilag is támogatta Ram Singhet. Sant Ji azt mondta: "Távoli helyekre kell majd menned, hogy satsangokat tarts!" Ram Singh képessége és ereje mindehhez a Sant Ji által záporozó áldásból fakadt. A következő másfél évtizedben India számos helyén tartott satsangot. 2003 februárjától a gudellai ashramban Baba Ram Singh Ji egy földalatti szobában meditált egy éven át. Satsangjait Somnath Ji és Sant Ji utasításai alapján tartja a rájuk való emlékezésben.

 


 

Sant Ji levelei

Legkedvesebb Ram Singh!

A Kegyelmes Mindenható Radhaswami árassza kegyelmét Rátok, Huzur Baba Ji (Sant Kirpal) naamján keresztül. Nagyon boldog vagyok, hogy mindannyian együtt tartjátok a satsangokat. Ez a legnagyobb haszna az emberi születésnek. Végeznünk kell a naam ismétlését, és hallgatnunk a satsangokon elhangzó tanításokat. A satsang mindannyiunk oltalmazója, és csak a satsang segítségével tudjuk felismerni a hibáinkat, és fejleszteni magunkat. Damu fiútestvére a családjával járt erre a programra. Nagyon érdeklődik a bangalore-i program iránt. Az Indián kívüli nyugati sangatok szintén nagyon lelkesek a bangalore-i programmal kapcsolatban. Pontosan fognak érkezni. Néhány kedves az Ashramból (Rajasthan) is jegyet foglal a bangalore-i programra. Mindez Huzur Baba Ji áldásának köszönhető, aki kegyelmesen öntözi a lelkeket. Mindenkinek meg kell őriznie Huzur Sawan Kirpal emlékét. Mindenkinek végeznie kell a bhajant és a simrant.
A szereteteteknek kell engem vonzania.               
Szeretetem küldöm Neked és a sangatnak.
A legjobbakat:
Ajaib Singh

 


Szeretett fiam: Ram Singh!

Átvettem a levelet, amit szeretettel küldtél. Elolvastam és megértettem az egész helyzetet. Fiam, amikor a tudat belefeledkezik a világi és az otthoni ügyekben a bhajan-simram nem működik hatékonyan. A figyelem nem kapcsolódik (belül). És a tudat sem (belül). Amikor a tudat nyugodt, a bhajan hatékony, csakúgy, mint a meditáció. Ne engedd, hogy a tudat kívülre menjen, tartsd nyugalomban. Csak a nyugodt tudat tud meditálni. Nem szabad, hogy a meditációt tehernek tekintsük, szeretettel és odaadással kellene végeznünk.                
Az a személy, - akit említettél - aki hangosan ismétli a simrant, Baba Somnath sevadarja. Ha nem hallgat rád, kérlek, értesd meg vele, hogy a Szentek közül senki, sem Somnath, sem Sawan, sem Kirpal nem mondta, hogy ezt tegye. Hogyha ezek után sem hallgat rád, akkor se aggódj és ne zaklasd fel a tudatodat. Hagyd meg őt a sorsának. Tájékoztasd a sangatot, hogy ne versengjenek vele. Guru Nanak azt mondja: „Ő, aki megkapta, elrejtette.” A Mindenható igaz hívei elrejtik az áhítatukat, ahogy egy nő is elfedi a testét.                    
Írtál az esőről, még itt is nagyon kevés esett. A csatornának köszönhetően mi itt megmaradunk. Mindannyian a Mindenható gyermekei vagyunk, azt hiszem, Ő mindenképpen esőt fog hozni. Együttérzek Veled. A bhajant és a simrant végezni kell.
Sok szeretettel! A legjobbakat!
A Te kedvesed:
Ajaib Singh

 


Legkedvesebb Ram Singh!

A levelet, amit szeretettel küldtél, megkaptam. Megértettem az egész helyzetet, miközben olvastam. Nagyon örülök neki, hogy Mindenható Sawan áldásaiban részesülsz. Baba Somnath Ji jelen van Benned a shabd formájában. Mindenható Sawan belül bemutatott engem Baba Somnathnak. Mindkettőjük iránt hálás maradok.
Azzal kapcsolatban, amit a fordítással foglalkozó sevaról írtál: hálás vagyok Neked ugyanazért. Viszont jelenleg nincsen program a térségedben. Csak Mumbaiba jövök. Van egy program Mumbaiban 11-e és 20-a között. Sokan járnak erre a programra Baba Somnath beavatottjai közül. Minden Szent egy, ők barátok. A szeretet fogságát osztják meg. Remélem, hogy odaadással végzed a bhajant és a simramt, és örökké megmaradsz Baba Somnath emlékezetében.    
Sok szeretettel Neked, a Kegyelmes Mindenható Radhaswami áldása, aki a legfőbb támogató.
A kedvesed:
Ajaib Singh

 Legfőbb tanítása, hogy használjuk ki az emberi születést, keressük a tökéletes Mester társaságát, kérjünk beavatást a Naamba, folyamatosan ismételjük a Simrant, hogy lelkünk egyesülhessen a Mindenható Istennel.
Az emberi lét valódi célja, hogy visszatérjünk az igaz otthonba, az örök béke és szeretet otthonába azáltal, hogy letelepszünk egy tökéletes Mester lábához, megismerjük a Sant Mat elméletét, és tanításait átültetjük a gyakorlatba.