Május - 14-15.

"Apró dolgok" folytatása

A második dolog, ahogy mondtam nektek, az, hogy gazdagságunkra, műveltségünkre vagy magas társadalmi pozíciónkra hivatkozva gyűlölni kezdünk másokat. Azt hisszük, nem közénk valók, nem illenek társaságunkba. A szív gyűlölködése kihat a tudatra.

A harmadik volt a megbocsátás és felejtés. Az emberek nem egyforma szellemi képességűek, mindenki saját gondolkodásának és fejlettségi szintjének megfelelően cselekszik. Udvariasan értessétek meg a másikkal a dolgokat, de amint ezt megtettétek, felejtsetek. Felejtsetek el mindent. Ha nem felejtetek, a gondolat - hogy ,,ezt tette, azt csinálta" - újra és újra előjön, mérgezi a tudatot, és hatással van rátok.

A negyedik dolog a tisztaság: gondolatban, szóban és cselekedetben. Ha csak egyetlen tisztátalan gondolat felmerül benned, amikor másokra gondolsz, egész tested tetőtől talpig megmérgeződik.
Másoknak nincs tudomása erről, neked azonban igen. Néha az emberek azt mondják: "Semmit sem tudunk, egyszerűen csak élvezzük az életet", ilyesmikről beszélnek, tudjátok, tisztátalan gondolataik vannak. De ezek a dolgok hatnak rátok is. Ahogyan elmúlt alkalommal magyaráztam nektek: minden gondolatnak megvan a hatása.

Ahogyan vetettél, olyan a vetés: ha könnyelműen, az örömök kedvéért tetted - hatni fog.
(SS 73/2, 6-7. o.)


folytatás június 14-én