top of page

Július 2-3.

Az Atya mindig veled van.

Benne élsz, mozogsz és létezel.

 

Ő mindig segítségedre siet, bármilyen feladatot kell elvégezned. Minél közelebb kerülsz hozzá, annál inkább érzed jelenlétét és felismered segítségét. Ahogy növekszik iránta szereteted, egyre mélyebben és mélyebben ismered fel bensődben Sugárzó Alakját.

 

De... nem szabad azonnali szellemi felismerést várnod. ...Az elmúlt korszakok folyamán az elme és az anyag szörnyű cselvetései távol tartották lelkünket Atyjától. Mivel hosszú ideje van már a test társaságában, a lélek lefelé vonzódik, és teljesen elfelejtette fenti, igazi otthonát. Az elme annyira ellenőrzése alá vonta a lelket, hogy az folyton az érzékek örömeibe bonyolódik. Ez az oka annak, hogy az ember nem képes egyszerre a világ fölé emelkedni.

 

Egy nap megszabadít bennünket...,

feltéve, hogy nem hagyjuk el ajtaját, és parancsai szerint minden erőnkkel végezzük a gyakorlatokat..., lassan, lassan előrehalad a lélek a magasabb síkok felé. És már nincs messze a nap, amikor... (a) lélek, kiszabadítva magát az elme béklyóiból, megpihen a Legmagasztosabb Atya örök otthonában.

(FCSS, l911. november 12.)

Comments


bottom of page