top of page

Július 8-9.

Jobb, ha higgadtan, hideg fejjel próbálsz olvasni a sorok között, hogy felfedezd, miért viselkedik a másik olyan ellenségesen veled. Ennek megfelelően cselekedj, hogy ily módon megmenekülj a lealacsonyodástól.

 

Rosszat gondolni vagy beszélni valakiről, hazudni vagy csalni, képmutatónak lenni, rágalmakba bonyolódni és más, illetlen és bűnös dolgokat tenni – mind-mind lealacsonyítja a lelket.

(TKS2, 33. o.)

 

A Mester a tisztaság megtestesülése, belőle tehát a tisztaság sugárzik. Amikor a tanítvány a Mesterre gondol, ugyanabban a pillanatban ez a tisztaság áthatja őt is.

(TKS2, 53. o.)

 

Saját kívánságaid teljesítése a szó igazi értelmében nem szeretet. ...A szeretet az önzés tagadása, és csak a jót látja az el nem ért, visszautasított dolgokban.

(TKS2, 58. o.)

 

Az alázat olyan szolgálatot jelent, amely független attól, ki az, akinek segítünk, nem óhajtja az észrevételt sem, hanem a maga szerény módján a szolgálat kedvéért segít. A megbízhatóság és a türelem szeretetteljes együttműködést teremt, és az önzetlen erőfeszítések tiszteletteljes alázattal áldják meg a gyermek tanítványt. A szent Ösvényen ez a legnagyobb segítő tényező.

(TKS2, 58. o.)

 

Ha mindennapi életed

nem rendezett,

próbáld meg mégis figyelmed alá vonni,

vagy a meditációra fordíts több időt.

Így hamarabb leszel képes megvalósítani

az irányítás gyakorlatát.

Comments


bottom of page