top of page

Június 27-28.

Tisztaság: Az önmegtartóztatás (szüzesség, szexuális megtartóztatás vagy teljes absztinencia) erényét az élet minden világi vagy szellemi területén meg kell tartani. Tiszta és szűzi élet a szellemiség szent magjának termékeny talaja. Megtartóztatás gondolatban, szóban, cselekedetben, mert a tiszta élet megszegésével minden esetben méreg hatol az elme mélyére...

(SPP, 10. o.)

 

Akik társak az életben, azoknak a szellemiség szempontjából az a legtanácsosabb, ha megtartják a tisztaságot, és közösen alakítják ki visszafogott életrendjüket. A napló rovataiba bejegyzett számok segítenek azoknak, akik fokozatos javulásra vágynak.

(ELNYS, 119. o.)

 

Szeretet mindenki iránt: Amikor megtudjuk, hogy Isten minden szívben ott lakozik, tiszteletet és szeretetet kell éreznünk mindenki iránt.

(SE, 364-365. o.)

 

...helyes életet élve tisztítsátok természeteteket. Életetekben és tevékenységeitekben nyilvánítsátok ki az igazságot, tisztaságot, szeretetet, önzetlenséget, becsületességet. Hagyjatok fel a gyűlölettel, pusztítsátok el az önzést és a haragot. Tartsátok távol az erőszakot, kötelezzétek el magatokat a szeretet, őszinteség, alázat, megbocsátás és nem ártás mellett. Hagyjátok a háborút. Hagyjátok a hatalomvágyat. A szeretet törvénye uralkodjon köztetek, ezt sugározzátok minden nemzet és minden faj felé. Életetek irányítója a szív igaz vallása legyen. Szeressétek Istent, szeressetek és szolgáljatok mindenkit, legyetek tekintettel mindenre és mindenkire, mert Isten mindenütt és mindenkiben jelen van.

(SE, 326. o.)

 

Belső énetekben úgy áradjon szét a Mester iránti szeretet, hogy minden saját magatokkal foglalkozó gondolatotok őbenne vesszen el. (1962. Karácsonyi üzenet)

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page