top of page

Június 5-6.

Ülj... csak nyugodtan, higgadtan, laza testtartásban, 

a szemközpontra összpontosított figyelemmel, miközben a Simrant, azaz a feltöltött szavakat ismétled, amelyek a Mesterek életimpulzusát hordozzák korszakok óta, és útlevélként szolgálnak a fizikai síkon túli birodalmakban.

 

Az ily módon kialakított

könnyed testhelyzetben (asan), egészséges környezetben feledkezz el teljesen magadról, feledkezz meg az életadó és létfenntartó pránákról (életerő, légzés), amelyek eközben fokozatosan maguktól lelassulnak, ritmikussá, kiegyensúlyozottá válnak. A test teljes légző- és keringési rendszere lelassul. Először a végtagokból, a kéz és a láb ujjaiból kezd fokozatosan visszahúzódni az életáram, és halad lassan fölfelé, fokonként áthaladva a különféle testközpontokon... miközben a szemek alatt az egész test érzéketlenné válik. Ekkor jut el (az életáram) közvetlenül a szemek mögötti központba...

 

Ez az a hely,

ahol a lélekáram összegyűlik... Ez a test tizedik nyílása... Ez az a hely, ahol kopogtatnod kell, hogy bebocsátást nyerj a fenti birodalmakba. Olyan birodalmakba, amelyek mérhetetlenül nagyobbak és dicsőségesebbek, belső fénytől ragyognak, és a mennyei muzsika elbűvölő dallamait visszhangozzák magukban, amelyet a messze magunk alatt hagyott fizikai világban sehol nem lehet hallani. A fizikai világ most nem több, mint egy nagy, boldogtalansággal és csapásokkal teli siralomvölgy, amely "az ideák világának halovány visszatükröződésévé enyészik..."

(MD, 63-64. o.)

Comments


bottom of page