top of page

Május 29-30.

Semmibe nem kerülnek az alázattal telített, kedves szavak. Ha így viselnéd magad az életben, elkerülnéd gondjaid kilencven százalékát. (ELNYS, 74-75. o.)

 

Légy jó, és tégy jót. Ez az öt szó tartalmazza a világ összes vallásának lényegét. Munkám bőséges jutalma az, ha ezek szerint élsz.

(63/2, Születésnapi üzenet)

 

...Mondj néhány imát lefekvés előtt, ismételd édesen a szent, feltöltött neveket, és emlékezz a Mesterre. Ha ilyen nyugalomban alszol el... semmi nem fog zavarni.

(MT, 65. o.)

 

Ha valóban a legegyszerűbb módon kívánod szeretni Istent, szeresd felebarátaidat, érezz mások iránt úgy, mint ahogyan mi érzünk a kedvesek iránt...

(SE, 336. o.)

 

Minden étel... amelyet az elme a Szeretett menedékében, a kezek pedig a munkával foglalatoskodva készítenek, égi mannává változik... (SE, 243. o.)

 

A szolgálatot egy csodálatos ember ékességének tekintik, aki lelkét díszítve felemeli azt, hogy az Ő kegyelmének tiszta kelyhe lehessen.

 

...A Simran kétféle célt szolgál. Az egyik: visszavonulni a testből a feltöltött szavak simranjával, amelyet egy tökéletes Mester ad, a másik: kiűzni a világot és a hozzá fűződő gondolatokat az Úr állandó emlékezetével...

(Simran, 20. o.)

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page