top of page

Május 31.

Minden kifelé ható képességünk a lélektől nyeri erejét...

 

Ha megtanultuk, hogyan kell ellenőrzésünk alá vonni a figyelmet a test minden részéből összegyűjtött lélekáram segítségével, és azt a lélek székhelyére összpontosítani a szemek mögött, akkor válunk éberré. Amint a figyelem éberré válik egy kis időre, a kifelé ható képességek nem működnek, ezért nem hat ránk semmilyen külső zavar.

 

...Kérlek, ez a te dolgod, csak te tudsz érte tenni valamit... Senki más nem végezheti el helyetted ezt a munkát. A Guru segítség, védelem a felfelé tartó úton. A tanítvány számára Ő a minden, mint a gyermek számára az édesanya, akitől megtanul lábra állni, járni és szaladni; de fogékonnyá kell válnunk iránta. Ez a legfontosabb. Először is, ha szereted, megtartod parancsait. Ez egyharmad része tanulmányaitoknak. A fennmaradó kétharmad rész: fejlődni. Fejlődni áhítatban és fogékonyságban.

 

...Te vagy az eljövendő generáció bimbózó reménysége. Minden szent azt szeretné, hogy követői is szentekké váljanak. Minél többet dolgozol ezért, annál jobban fogsz fejlődni. Örömmel látom, hogy haladsz az Úton, így az én munkámat is siker koronázza majd.

 

Tudjátok, megtiszteltetés számomra, ha haladtok.

A Mesteretek számára megtiszteltetés, ha valami értékes

dologgal foglalkoztok.

...szívem mélyéből kívánom, hogy fejlődjetek,

míg az emberi születés nyújtotta kivételes lehetőség

a rendelkezésetekre áll. Az idő sürget –

használjátok ki a lehető legjobban.

(SS 74/5, 6, 12. o.)

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page