top of page

Április 12-13.

(Ahimsa) Ha a víz hulláma kemény felületnek csapódik, visszavetődik a szilárd anyagról, de ha valamilyen rugalmas, lágy felülethez ér, akkor beleszívódik az anyagba, mint például amikor ruhára fröccsen. Ilyen esetben nem történik durva visszahatás.

(TKS2, 32. o.)


(Őszinteség) Amikor összhangban van az, amit gondolsz, azzal, ami a szívedben van, és azt is mutatod, az az igazság. Amikor mindez egy, az az őszinteség.

(LK, 398. o.)


(Tisztaság) Hogyan lehet a tisztaságot megőrizni...? Urald a figyelmedet... ha a figyelem a testben lévő lélek központjára összpontosul..., nem hat majd ránk az, amit látunk vagy hallunk. Ha másra nézel, nem szükséges teljes tudatossággal tenned ezt.

(TKS2, 43. o.)


(Szeretet) Mert Isten minden szívben ott lakozik, szeress mindenkit a lélekért, ... ne magáért a testért. Akkor szabad leszel... Ha egyformán, azonos módon szolgálsz másokat, akkor szolgálod Istent.

(TKS2, 57. o.)


(Szolgálat) Senki nem mondhatja magáról, hogy egyedül önmagáért született, mert senki nem lehet egymagában álló sziget...

Az önmagunk elé helyezett szolgálat a rokonszenv, kedvesség és szeretet tüzét szítja fel. Ezeknek az erényeknek nagyon nagy tisztító erejük van. Megtisztítanak minden szennytől, és az istenség legmagasabb tudásának elsajátítására jogosítanak fel. Munka után édes a pihenés - tartja a jól ismert mondás.

(WL, 46. o.)


(Simran) Az isteni ambróziát nem nyerhetjük el bárhonnan a külső világból. Csak úgy lelhetünk rá, ha befelé lépünk, és áthaladunk a fizikai test feletti szellemi régiókon.

(SE, 160. o.)

bottom of page