top of page

Április 17-18.

A hadseregben rádiós voltam. Amikor háború zajlik, az ellenségnek ugyanúgy vannak rádiósai, akiknek az a dolga, hogy zavart keltsenek a másik ország népének rádióüzeneteiben. ...A rádiósok azonban tudják, hogy a zavart az ellenség kelti, ezért megváltoztatják készülékük frekvenciáját, és nem figyelnek a zavart keltő adásokra...


...Az elme éppúgy működik, mint az ellenség rádiókészüléke. Az a dolga, hogy zavart okozzon, amikor kapcsolatba lépünk Istennel. Amikor leülünk meditálni, jobban dolgozik, mint máskor... De a bölcs meditátor nem figyel az elme keltette zavarra, megváltoztatja saját Simranjának "frekvenciáját", és mindig a Simranban marad.

(SD, 244-245. o.)


A szent, feltöltött szavak hordozzák a Mester életimpulzusát. Mély hittel és osztatlan figyelemmel teli ismétlésük fokozatos tudatossággal táplálja a lelket, és kitörölhetetlen benyomásokat hagy rajta.


Ha semmit sem sikerül látnod belül meditációid alatt, a hittel teli Simranhoz kell folyamodnod - így műveld a földet... és a beavatás szent magja kellő időben megtermi gyümölcsét.

(SE, 125. o.)

bottom of page