top of page

Április 19-20.

Maradjatok ülve. Úgy helyezkedjetek el, ahogyan a legkényelmesebb számotokra, és a legtovább tudtok ülve maradni. Ügyeljetek arra, hogy testtartásotok laza legyen, ne feszüljenek a tagjaitok. Csendben üljetek, nyugodtan, de egyenesen. Amint felvettétek a helyes testtartást, kérlek, ne mozogjatok, maradjatok nyugodtan.


Csukjátok be a szemeteket. Vonjátok vissza figyelmeteket a külvilágból, és lépjetek a test templomába, amelyben lakoztok. Zárjátok magatokat belülre, a testbe.


A lélek székhelye a szemek mögött helyezkedik el. Most vonjátok vissza a figyelmeteket arról, mi történik a testben a szemek alatt. Ne figyeljetek a lélegzetvételre a testben. Ne próbáljatok saját magatok felmenni, mert ha erre a visszavonulásra gondoltok, a test elzsibbad. Amikor behunyjátok a szemeteket, a fizikai szem nem érzékel semmit, mégis láttok valamit belülről. Ez a sötétség a belső, a harmadik szem, az egyetlen szem.


A belső szemmel tehát ne az előttetek lévő roppant sötétség egészébe nézzetek. Tekintsetek annak közepére, pontosan a szemöldökök vonalának ellenkező oldalán. Ne gondoljatok a külvilágra, vagy arra, mi zajlik a testben a szemek alatt. Minden figyelmeteket a szemöldökök mögötti, középső pontra rögzítsétek.

bottom of page