top of page

Augusztus 13-14.

...Észrevette, hogy a falnak dőlök, és kétségtelenül más hiányosságaimnak is tudatában volt. Egyszer csak így szólt hozzám: "A ma esti satsang után gyere velem." (aznap este) ...hellyel kínált a párnán. Leültem, de fal sehol sem volt, és nem tudtam támaszkodni. A helyes tartásba igazította a hátam és a fejem, majd azt mondta: "Bheto", ami azt jelenti: "ülni". Elküldte Papput, leült az ágyra, és figyelte, amint ott ülök előtte. Egy óráig maradtam ebben a testtartásban. ...


A második este... amikor Sant Ji elvitt magával, ...megkérdeztem tőle: "Sant Ji, nem azt akarom mondani, hogy nem ezt kéne tennem, mert tudom, nagyon fontos, hogy megtanuljam. De nagyon jó és eredményes meditációim voltak, ha nekitámaszkodtam valaminek. Feltétlenül szükséges így ülni?"


Azt válaszolta: "Egyáltalán nem szükséges. Nem kell így csinálnod. Ide sem kell jönnöd, leülhetsz az ágyadra is most, ha szeretnéd."


De alázattal hozzátette: "Úgy találtam, ez a mód nagy segítségemre van, és szeretném látni, hogy te is így teszel. Ha gyakorolnád, először is azt tapasztalnád, hogy soha nem leszel álmos. Órákon keresztül képes leszel meditálni anélkül, hogy elaludnál. Másodszor, az előremeneteled felgyorsulna. Én így látom."

(SB 76/7, 22-33. o.)

bottom of page