top of page

Augusztus 26-27.

Sehová sem jutottál azzal, amit megtanultál.


A tanulás csak megértést jelent. Ha megértettél valamit, az még nem elégséges, ha nem aszerint élsz. Ez az egyetlen titok - ez a titok.

(LK, 135. o.)


Az úton előrehaladt (tanítvány) és a között, aki nem haladt előre, az a különbség, hogy az előző aszerint él, amit megtanult...

(LK, 135. o.)


Semmi újat nem mondok nektek, csak azt, hogy nem éltek az utasítások szerint. Ezért kellett előírnom a napló vezetését. Használjátok ki a fizikai jelenlét erejét. De ha fogékonyak vagytok rá, a fizikai távolság ellenére ezer mérföldnyi távolságból is érezhetitek ugyanezt... eljut mindenkihez a sugárzása. Ha örömmel veszitek, akkor természetszerűleg mindig magatokban hordozzátok (a Mester) édes emlékezetét, amikor gondoltok rá. Nincs szükség más leckére. Ez minden, és nagyon egyszerű.


Próbáljatok aszerint élni, amit megtudtatok. Ha egy erényt tökéletesítettetek, a többi jön magától. Amint már a Fény- és Hangfolyamra kapcsolódtatok belül, nem egy erényt fogadtok magatokba, hanem az összeset. Minden erény magától jön majd. Az összes erény lakhelyévé válsz, a szentírásokban leírt összes erényt elsajátítod, ha ezzel az Erővel belül egyre inkább kapcsolatba kerülsz.

(LK, 137. o.)


Ha igazán szeretsz engem, akkor élj aszerint, amit mondok neked.

(LK, 131. o.)

bottom of page