top of page

December 14-15.

A Mesterek nem kívánják, hogy egész életünkben meditáljunk. Nem kívánják, hogy egész életünkben szenvedjünk a meditációban. Azt mondják: "Meditálj megfelelően, tartózkodva mindattól a dologtól, amit mondtunk neked, és szeresd a Mestert, higgy Benne. Ha így teszel, egy idő után sikert érsz el."


Az első lépés a Mester iránti szeretet tökéletesítése. Ha szereted őt, csak akkor vagy képes belül haladni. A Mesterek nem szomjazzák tanítványaik szeretetét - a tükör nem mondja: jöjj, és nézd meg az arcodat bennem. Ha látni akarod, milyen az arcod, neked kell odamenned a tükörhöz... Ugyanígy, a Mesterek sem áhítoznak szereteted után, mert ők saját Mesterüket szeretik. De amíg a tanítvány nem szereti Mesterét, egy kicsit sem tud befelé menni.

(SB 84/8, 5. o.)


A Simran az első lépés. Akinek a nevében mondod a simrant, annak színébe öltözöl. Ha szívedbe zártál valakit, te az ő szívében fogsz lakozni.

(TKS3, 108. o.)


Ha erős a Hangfolyam, emlékeztet arra, hogy ő mindig veled van, fölötted munkálkodva árasztja kegyelmét. Fordítsd felé arcodat, és belőle meríts hasznot. Ki más tanítana a szeretet művészetére, mint az, aki maga a szeretet megtestesülése...

(TKS3, 148. o.)

bottom of page