top of page

Február 6.

(Kirpal Singh születésnapja)


Mindannyian a fény gyermekei vagyunk. Azon gondolkoztam, hogyan is szólítsalak meg benneteket, mert látlak benneteket önmagamban, és látom magamat bennetek. Azt hiszem, legjobb lesz, ha barátaimnak hívlak. Nem tettelek rabszolgákká titeket, hiszen csak egymással egyenlő emberek ismernek egymásra... Mindannyian a barátaim vagytok, szeretettel és tisztelettel vagyok irántatok.


Ezen a születésnapon nem beszélek új dolgokról. A születésnap igazi megünneplése az lesz, ha szeretetben éltek, ha szeretet van bennetek... Azt akarom, hogy szeressetek. Ez ad fizikai, erkölcsi és szellemi egészséget.


Azt kívánom, hogy fejlődjetek a szellemiségben. Fizikailag persze nem olyan sok éve vagyok itt... Azt hiszem, akkor ünnepeljük meg méltóan ezt a fizikai születésnapot, ha a Mester szavai szerint élünk. Ez minden. Nem kívánok tőletek mást, csak szeretetet.


Valóban erőszak néküliek, valóban igazmondók, valóban igazságosak lesztek, igazán tisztává váltok, mert szeretetetek a lélekbe megy, és nem marad a testben. Minden iránt szeretettel lesztek majd. Minél inkább helyesen éltek, és gyakoroljátok az igaz életet, annál inkább aszerint éltek majd, amit mondanak nektek, és ez enyhíti a fájdalmamat. Segítetek rajtam, ez minden, amit mondhatok.


(1964. Születésnapi beszéd)

bottom of page