top of page

Július 31.

Ebben a sötét Kali Yugában eljött az igaz Satguru, az igazi Erő. Ó, Param Sant Élő Istene, Te ragadtad meg és táncoltattad Mayát. Mastana Ji mondja: "Igaz tőkét forgass: az Igazság nem ismer félelmet!"


...Akik tökéletes szentek, nem árt azoknak Maya vagy a vágy.

...Mélyen belemerültünk a világi örömökbe, gondolataink fürgén kalandoznak és szétszóródtak a világban. Ezért - hogy segítsen uralni az elmét - jött el Sat Purush igazi ereje ebbe a világba, a Mahatma testét magára öltve.


Ha Amerikában élünk, tudjuk, hogy az amerikai szabályoknak, törvényeknek kell engedelmeskednünk. Ha más ország állampolgárai vagyunk, akkor annak az országnak a törvényei és szabályai kötelezők ránk nézve, és Amerikával szemben... nincs kötelezettségünk, mert annak az országnak törvényeit és szabályait kell betartanunk, ahol letelepedtünk. Ugyanígy, amíg a Negatív Erő birodalmában vagyunk, ez az erő jogot formál ránk, és könnyen a csapdájába esünk. Ha azonban a Negatív Erő birodalma fölé emelkedünk, és igazi birodalmunkba térünk, ezek után már egyáltalán nem fenyeget a vágy és más szenvedélyek veszélye.

(SD, 272-273. o.)


A Satguru életével védi tanítványát. Így ölti magára a tanítvány a Guru színét... Természetesen, akik nem végzik a Simrant, nem öltik magukra ezt a színt. Ha a Mesterek hajlandóak rá, felfednek valamit előttünk, és a hatalmas bölcsesség kiárad - a mi javunkra, akikben az Úr színe még nem szilárd.

(ELNYS, 52. o.)

bottom of page