top of page

Július 8-9.

Jobb, ha higgadtan, hideg fejjel próbálsz olvasni a sorok között, hogy felfedezd, miért viselkedik a másik olyan ellenségesen veled. Ennek megfelelően cselekedj, hogy ily módon megmenekülj a lealacsonyodástól.


Rosszat gondolni vagy beszélni valakiről, hazudni vagy csalni, képmutatónak lenni, rágalmakba bonyolódni és más, illetlen és bűnös dolgokat tenni - mind-mind lealacsonyítja a lelket.

(TKS2, 33. o.)


A Mester a tisztaság megtestesülése, belőle tehát a tisztaság sugárzik. Amikor a tanítvány a Mesterre gondol, ugyanabban a pillanatban ez a tisztaság áthatja őt is.

(TKS2, 53. o.)


Saját kívánságaid teljesítése a szó igazi értelmében nem szeretet. ...A szeretet az önzés tagadása, és csak a jót látja az el nem ért, visszautasított dolgokban.

(TKS2, 58. o.)


Az alázat olyan szolgálatot jelent, amely független attól, ki az, akinek segítünk, nem óhajtja az észrevételt sem, hanem a maga szerény módján a szolgálat kedvéért segít. A megbízhatóság és a türelem szeretetteljes együttműködést teremt, és az önzetlen erőfeszítések tiszteletteljes alázattal áldják meg a gyermek tanítványt. A szent Ösvényen ez a legnagyobb segítő tényező.

(TKS2, 58. o.)


Ha mindennapi életed 

nem rendezett, 

próbáld meg mégis figyelmed alá vonni, 

vagy a meditációra fordíts több időt.

Így hamarabb leszel képes megvalósítani 

az irányítás gyakorlatát.

bottom of page