top of page

Január 11-12.

Alázatosság és tisztaság e kor Ösvénye, a Guru Bhakti a szabadulás legbiztosabb útja. Váljatok tisztává és szentté belül, és emelkedjetek a Gagganig (a szemközpontig) a Shabdhoz.


A beavatáskor a Szentek beszélnek néhány szokásról, amelytől tartózkodnunk kell. Elmondják, hogy ne igyunk bort, fejlesszük ki magunkban az alázatosságot, és meditáljunk a Shabd Naamon. Beszélnek arról is, hogy hagyjunk fel az egoizmussal, mert az önzés, egoizmus a legnagyobb akadály Isten és közöttünk. ...Guru Nanak Sahib azt mondta: "Az egoizmus a legnagyobb betegség - gyógyíthatatlan." De hozzáfűzte: "Ha a betegség bennünk van, akkor a gyógyszer is bennünk található.


Isten a lelket a Shabd Naam ösvényére hozza, ha kegyelmét akarja árasztani rá. A Halál az emberből jön, de a túlélés hatalma szintén belőle ered. Ezért mondják a Szentek, hogy fejlesszük ki az alázatosságot, hagyjunk fel a rossz cselekedetekkel, és tegyünk jót.

(SD, 46-47. o.)


A Belső Ösvény a Surat és a Shabd. Az Öt hang a kapu. Lépésről lépésre, a Shabdon haladva elérjük Sach Khandot. Ezért mindenekelőtt emlékezz a Mesterre, minden más munkát tekints kevésbé fontosnak. Helyezd a szívedbe a Mester Alakját és ápold szereteted iránta, ahogy a holdmadár szereti a Holdat.

(SD, 47. o.)

bottom of page