top of page

Május 16-17.

A jóga e formájának gyakorlásával, puszta kontemplációval minden vágyunk beteljesedhet.


Jól ismert mondás: "Amire gondolsz, azzá válsz." Isten tulajdonságain való elmélkedéssel e tulajdonságokat magunkban is kifejleszthetjük. Így válunk az égi fény tanúivá és tanúságtevőivé, miközben képességeink transzcendentális erővel töltődnek fel.


Ez a jóga megszabadít minden bűntől, belső áldást és derűs nyugalmat ad. Minden mentális betegség, mint például a félelem, szégyen, kiegyensúlyozatlanság, túlzott öntudatosság és magabiztosság fokozatosan eltűnik, hogy helyet adjon a bátorságnak, önbizalomnak, szilárdságnak és boldogságnak. Életünk minden helyzetében higgadtak maradunk.


Nem száll meg bennünket sem ragaszkodás, sem közöny, és miként a lótusz virága, a közös lét iszapjának felszínén haladunk tova.

(MD, 73. o.)


A Simran az első lépés. Magától értetődő, hogy annak színét öltjük magunkra, akinek a nevében végezzük a Simrant. Ha a szívedbe zártál valakit, te is az ő szívében lakozol.

(TKS3, 108. o.)


Amint felerősödik a Hangfolyam, eszedbe jut, hogy Ő mindig veled van, fölötted munkálkodik, és kegyelmét árasztja rád. Fordítsd felé arcodat, onnan nyerj előnyt.

(TKS3, 148. o.)


Ki más taníthatna a szeretet művészetére, mint maga a megtestesült Szeretet...

(TKS3, 148. o.)

bottom of page