top of page

Május 23-24.

Próbáld mindenben a legjobbat látni. Bármilyen kötelességet szabott ki számodra Isten, teljesítsd azt szeretettel, és ha mások kibújnak kötelességeik végzése alól, szeretettel fordulj hozzájuk, és imádkozz azért, hogy jobb belátásra térjenek. Aztán bízd őket az Úrra.

(TKS2, 33. o.)


Mivel Isten az igazság, minden dolgunkban az igazságot kell gyakorolnunk. Ha az igazság minden szívben ott lakozik, életünkben és cselekedeteinkben is meg kell mutatkoznia.

(TKS2, 41. o.)


A testi vágy a szemen keresztül támad. Ha olyanok szemébe nézel, akiket a vágy vagy más alacsony dolgok töltenek el, szemük sugarán keresztül rád is ugyanezek az érzések hatnak majd.

(TKS2, 44. o.)


Szívünk pusztaságát a szeretet valódi kertjévé kell varázsolnunk, amely csodálatos virágokat és ízletes gyümölcsöket terem. A szeretet örök szökőkútja áradjon szívünkből, hogy azt, aki kapcsolatba kerül velünk, szíve legmélyéig átjárja a szeretet.

(TKS2, 55. o.)


A hűségesen végzett napi gyakorlatokból eredő kicsiny mámor is csökkenti a külső örömök iránti hajlandóságot. Ezek a külső vonzások az elme számára különösen megnehezítik a visszavonulást és a befelé lépést... Ha élvezni kezdenénk a belső édeset... ha ezt az édességet megízleljük, a másik (külső) élvezet már nem lesz ínyünkre.

(TKS2, 85. o.)

bottom of page