top of page

Május 27-28.

Még ha rosszul is mennek a dolgok, ha mindenki ellened van, és gyűlölettel néznek rád, belül mégis nyugodt, csendes és zavartalan maradsz.

(SS 74/5, 10. o.)


Ne feledd, a cselekedetek többet mondanak a szavaknál. Ha ápolod az igazmondás szokását, ugyanígy tesznek az emberek is körülötted. A gondolatok erősebbek a szavaknál, és erősebbek még a cselekedeteknél is.

(SS 68/4, 5. o.)


A bramcharya (cölibátus, a tisztaság megtartása) kifejezetten segíti az áhítat kifejlesztését, amelynek fonala már beleszövődött életünkbe, de a világ hatalmas örvényében elveszett. Az életadó fonal elveszett szálát - a Mester által kinyilvánított szent fényt és a hallható életáramot - nem ragadhatjuk meg egyetlen pillanatra sem, ha nem élünk szilárdan tiszta, szűzies életet.

(SPP, 12-13. o.)


Minden édes, vigasztaló szó, minden segítséget adó kéz, amelyet bajban nyújtanak, nagyon sokat jelent a test és az elme megtisztulásában. A szerető szív a megfelelő háza az isteni kegyelemnek, mert Isten szeretet.


A szent, feltöltött szavak a Mester életimpulzusát hordozzák, mély hittel, osztatlan áhítattal teli ismétlésük fokozatos tudatossággal táplálja a lelket, és kitörölhetetlen hatással van rá.


Még ha nem is látnál semmit belül meditációd folyamán, a hittel teli Simranhoz folyamodj. Olyan ez, mintha a földet művelnéd, ...a beavatás szent magja kikel, és a kellő időben gyümölcsöt terem.

(SE, 152. o.)

bottom of page