top of page

Május 3-4.

A Legmagasztosabb Kirpal Atya csak azért gondolta ki számunkra a naplót, hogy megtudjuk, hol állunk, milyen jó vagy rossz karmát hozunk létre.


Képzeljétek csak el a nyugati vagy a világ más tájékán élő emberek állapotát: milyen sokat árt nekik az a tengernyi élvezet, testi vágy és mindaz, amiben élnek. Az emberek nem értik meg, milyen komoly probléma ez, mert számukra teljesen megszokott és általános. Ez az oka annak is, hogy nem törekednek tisztán élni az életüket.


Mesteretek nagyon tiszta, és nagyon nagy szent. Fölötte áll e világ minden szennyének és rossz dolgának. Miért nem emelkedtek hát ti is a világ szennye fölé, és váltok olyan tisztává és szentté, mint Ő, azért, hogy kinyilváníthassa magát bennetek, és büszke lehessen rátok...?


...A Mester, aki bennünk lakozik, mindig törődik velünk, és megvédi meditációnkat, mert Ő adta a beavatást, és Ő tudja, hogy amikor megszabadulunk karmáinktól, amikor felhagyunk a rossz karmák előidézésével, a lelkünk nagyon hamar eléri az igaz otthont. Mint a kirepített nyílvessző, úgy suhan a lelkünk felfelé a Shabdon, igaz otthonunkba. Csak rossz cselekedeteink... tartják lelkünket a testben, egyébként semmi más nem tudná visszatartani attól, hogy hazatérjen.

(SB 84/7, 28-32. o.)

bottom of page