top of page

Október 10-11.

Aki szeret, abban növekedjék a szeretet, szíve legyen sziklaszilárd.


Istennel találkozni, felismerni Őt, végezni áhítatát - mindehhez az szükséges, hogy szívünk olyan hatalmas legyen, mint a hegyek. A hegyek fölött viharok keletkeznek és szűnnek meg, de a hegy a helyén marad. Ugyanígy, legyen a te szíved is nagy és erős.

(SD, 195. o.)


Kabir azt mondja: Miért aggódsz? Csak egy dolog miatt aggódj: a meditációért, mert Isten, aki élettel áldott meg, aggódik érted. Nagyon. Nézd a madarakat és az állatokat: nincs bankszámlájuk, nincs semmilyen pénzforrásuk, mégis van mit enniük, mert Isten gondoskodik táplálékukról.


Ne aggódj, légy nyugodt: az Adakozó tökéletes.

(SD, 93. o.)


Ülj teljes áhítattal és figyelemmel, miközben belső pillantásodat könnyedén, erőfeszítés nélkül rögzíted - mert az erőlködés az ego romlottságát ébreszti fel -, és hagyj minden mást a Mesterre belül.


A Mester kéretlenül is megad mindent, amire szükséged van. Sok helyet láthatsz majd, amelyeken átsuhan a lélek. Az elme nyugalmi állapotában Krisztussal és a többiekkel fogsz találkozni, és ha odáig fejlődsz, beszélsz is majd velük. Próbálj meg egyszerre egy dologgal foglalkozni. Ha leülsz meditálni, hagyd el az álmodozást, és csak az öt névre gondolj. Minden elrendeződik a maga idejében.

(MW)

bottom of page