top of page

Október 28-29.

Folyvást, folyamatosan nézz. Szünet nélkül. Figyelmesen, gondosan nézz, mélyrehatóan vizsgáld, mi van ott. Ne idézz fel képeket magadban, ne meditálj semmin előre, és közben mentálisan, szünetekkel ismételd a feltöltött szavakat, hogy a belső látást ne zavarja semmi. Automatikusan. Ha így folytatod a nézést egy ideig, mondjuk fél óráig, teljes figyelmed összpontosul, és a sötétség oszlani kezd. Feldereng a fény.


Amikor megpillantod a fényt, ne az egészet nézd, hanem a közepébe pillants szeretettel és teljes figyelemmel. A fény egyre ragyogóbb lesz, majd felrobban. Ekkor égbolt tárulhat fel előtted. Ha igen, figyeld meg, mi van ott. Fénypontokat látsz majd (a sötétben). ...azután keresd meg a nagy csillagot, amelyre minden Mester utalt... szegezd teljes figyelmed ennek a csillagnak a közepébe. Az kitárul majd, és áthaladsz rajta. Azután holdat láthatsz, ... ekkor ismét nézz annak közepébe figyelmesen, gondosan. Darabokra fog szétrobbanni, és ezen is áthaladhatsz. Ekkor tűnik fel előtted Isten olyan alakban, amelyben a földi síkon működik, utat mutatva a gyermek emberiségnek.


Ne idézz fel képeket magadban, és ne meditálj előre semmin. Ha valamilyen alak válik láthatóvá előtted, minden figyelmedet őrá irányítsd, olyannyira, hogy teljesen megfeledkezz önmagadról. Tökéletesíted majd a fogékonyságodat, ő pedig szólni fog hozzád, éppúgy, mint bárki más a külvilágban. Ez az az Istenerő, Krisztuserő vagy Mestererő, amely a végső célhoz visz el, és nem hagy magadra a világ végezetéig. Addig maradj ülve amíg nem kérnek meg rá, hogy menj.

(AM darshan, 74/2/28)

bottom of page