top of page

Szeptember 29-30.

TISZTASÁG: Sajnos kevesen értik meg igazán és helyesen, milyen fontos a tisztaság megtartása. Ez azért van, mert az ember nem ártatlan, mert olyan bűnök uralkodnak fölötte, mint a harag, a kapzsiság és a ragaszkodás. Ha uralma alá vonná érzékei étvágyát, a többi bűntől fokozatosan megszabadulna. A tisztaság nemcsak a szellemi életnek, hanem az élet minden más területén való előrehaladásnak is a kulcsa.

(ELNYS, 60-61. o.)


A tisztaság gyakorlásával fokozatosan emelkedhetünk a kozmikus tudatosságba. ...Tisztaság és megbocsátás hiányában azonban a sötétség vastag fala fogja körül a lelket, és ilyenkor nem vagyunk önmagunké. Krisztus úgy írta le ezt az állapotot, mint a "lélek halálát". Mi a lélek halála? Ez azt jelenti, hogy a Fény tudatossága elhalványodik bennünk.

(SS 68/1, 13. o.)


SZERETET MINDENKI IRÁNT: Csak egyetlen orvosság létezik minden viszályra, és ez a szeretet... amely a szellemiség kezdete és vége. Aki megértette, mi a szeretet, és mi az igazi természete, és ennek fényében él és cselekszik, az olyan biztosan, mint ahogyan 2+2=4, eléri az Urat.

(SE, 118. o.)


Néhányan azt gondolják, a menny valahol a távoli egekben létezik, pedig a menny a jelenlegi élet egyfajta tudatállapota. Ha isteni módon vágyunk élni és szeretni, már a lakói vagyunk az eljövendő mennyországnak. Mert Isten Országa tudatállapot, amelyben Istent imádjuk teljes szívünkből, teljes elménkből és teljes erőnkből, és szeretjük felebarátainkat, mint önmagunkat.

(SE, 148. o.)

bottom of page