top of page
santmat, sant mat, meditáció, surat shabd jóga, satsang, baba sawan singh

Baba Sawan Singh (1858-1948)

Baba Sawan Singh Ji volt az első Szent, akinek nyugati tanítványai is voltak, valamint megbízott képviselői Nyugaton, akik nevében beavatást adtak.
Főiskolát végzett, és több nyelven beszélt. Baba Jaimal Singh (1838-1903) tanítványa volt, egy egyszerű földművesé, aki csak a pandzsábi nyelvet ismerte.

Sawan Singh rövid életrajza

Hazur Baba Sawan Singh Ji 1858. július 27-én született Jatala faluban, Ludhiana körzetben, Sub. Kabul Singh és Mata Jiwani gyermekeként. Mata Kishan Kaur Jitől 3 gyermeke született. A Roorkee-i Thompson Főiskolán mérnöki vizsgát tett, majd belépett a Katonai Mérnökség szolgálatba. Tartása fenséges és vonzó volt. Különböző vallások szentírásait tanulmányozta. Meglátogatta a peshawari Baba Kahant, aki azt mondta neki, hogy a Mestere magától fogja megkeresni őt. Murree-ben állomásozva találkozott Baba Jaimal Singhgel, aki eljött érte és beavatta Őt.

1911-ben vonult nyugdíjba, és Beasban megalapította a Baba Jaimal Singh deráját, amelynek alapjait 1891-ben a Mestere rakta le, és házakat, bungalókat és egy Satsang-csarnokot épített. Ő adott menedéket a kommunális megosztottság holokauszt-áldozatainak. Követői között voltak hinduk, muszlimok, szikhek, keresztények, és most először külföldről, az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Svájcból és Németországból is ezrek érkeztek. Nevéhez hűen, Sawan - azaz, esős évszak - szabadon árasztotta Mestere gazdagságát.

bottom of page