top of page

7. Ima a bhajanokban

1989. március 24-én, Rajasthanban tartott beszéd

Nagyon hálás vagyok szeretett Kirpal Urunknak, aki a bhajanok éneklésével ilyen egyszerű lehetőséget adott arra, hogy könyörögjünk és imádkozzunk előtte.

A Negatív Erő teremtése olyan természetű, hogy senki nem tudja, milyen rossz karma miatt szenved vagy milyen jó karmák jutalmát és kényelmét élvezheti. Mert ha tudtuk volna, milyen rossz karmákért szenvedünk, ha tudtuk volna, milyen jó karmák jutalmát és kényelmét élvezhetjük ezen a világon, akkor mindig csak jó karmákat hoztunk volna létre, és soha nem kellett volna a rossz karmákat elszenvedni. A Negatív Erő teremtése azonban olyan természetű, hogy nem vagyunk tudatában múltbeli karmáinknak, nem tudjuk, miért szenvedünk vagy miért élvezhetjük a kényelmet.


Szeretett Mesteréhez imádkozva, Swami Ji Maharaj így szólt: "Ó szeretett Úr, amikor azt mondjuk, a menedékedbe jöttünk vagy odaadtuk magunkat Neked, mindez csak külsőség, mert az elménk olyan makacs, hogy nem akarja belül kimondani azt, ami ajkunkról elhangzik. Ha az elménket kényszeríteni tudnánk arra, hogy kimondja ezt szeretett Urunknak, akkor elérhetnénk célunkat." Szerencsések azok a lelkek, akik szeretett Urunk előtt ülve, a Mester Shabd-alakjához imádkozva énekelnek a Mester jó tulajdonságairól, meg tudják gyónni rossz tulajdonságaikat, hibáikat a bhajanokon keresztül, amelyeket a tökéletes Mesterek írtak. Azok a lelkek nagyon szerencsések, akik képesek arra, hogy elénekeljék ezeket a bhajanokat a Mesternek, és így imádkozzanak hozzá: "Ó Urunk, csak rossz tulajdonságaink vannak, és sokat szenvedtünk, mert a karmák okozta csapások kemények. Most, amikor lábadnál menedékre leltünk, arra kérünk, záporozz ránk kegyelmet."

Tehát, kedveseim, azok, akik a bhajanokat így tudják elénekelni, nagyon szerencsések, és mert szeretett Urunk kegyelme túlárad, amikor ilyen imával fordulunk hozzá, biztos vagyok benne, hogy megbocsát, ha egyenként számba vesszük hibáinkat, és bocsánatáért esdeklünk.

bottom of page